Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 32.1847
  • Euro 35.1156
  • GR ALTIN 2500.4
  • ÇEYREK 4111.0

NECİP FAZIL KISAKÜREK

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Üstad Necip Fazı Kısakürek, okumaya hayran ve hareketli bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Haylazlıkları nedeniyle birçok okuldan atılmış ve en sonunda yatılı bir okulda eğitimine devam etmiştir. 1904 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Necip Fazı Kısakürek, ilk şiir kitabını da burada bastırmıştır. Bir yazısı nedeniyle yine İstanbul'da eşi ile beraber hapse girmiştir. Necip Fazı Kısakürek sözleri ve şiirleri ile günümüzde hala hayat bulmaktadır. Necip Fazı Kısakürek şiirleri ve sözleri en çok araştırılan konulardan birisi olurken, sosyal medya platformlarında sıkça karşımıza çıkar. Necip Fazı Kısakürek'in söylediği kısa, uzun, en güzel sözleri ve şiirleri aşağıda yer alıyor
Künye, Sabır Taşı, Namık Kemal, Çerçeve, Para, Vatan Şairi Namık Kemal, İdeolocya Örgüsü, Son Devrin Din Mazlumları, Halkadan Pırıltılar, Çöle İnen Nur, Maskenizi Yırtıyorum, Ulu Hakan II. Abdülhamid Han, Kanlı Sarık, Sonsuzluk Kervanı, At’a Senfoni, Sahte Kahramanlar, Her Cephesiyle Komünizm, Babıali, Ahşap Konak ve Reis Bey’in de aralarında yer aldığı çok sayıda esere imza attı.


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık